Още 3 награди във витрината на класа по поп пеене в ЦРД

Три възпитанички на класа по поп пеене на Свилена Дечева от ЦПЛР Център за работа с деца добавиха още отличия във витрината на Центъра.

Татяна Славова участва в IV Международен поп рок фестивал с конкурсен характер „Ноти по пясъка“ в Приморск. Малката изпълнителка бе класирана на 1 място във втора възрастова група – 11-12-годишни. Тя се представи с песента „А мне бы петь и танцевать“ от репертоара на Соня Лапшакова.

Фестивалът беше традиционно много добре организиран – разказват Дечева и нейната ученичка. Освен конкурсната част имало и редица извънконкурсни мероприятия за участниците, които са разпределени в три фестивални отбора. По време на фестивала отборите изпълняват различни мисии и предизвикателства. Имало е плажни отборни игри, безплатни майсторски класове, вечерен лагерен огън и коктейл в края на конкурса. Всички участници получили подаръци при регистрацията си.

Изпълненията на участниците са оценявани по няколко критерия:

  • тонова и динамическа точност на изпълнението
  • песента да е съобразена с възрастта на изпълнителя
  • артистичност и атрактивност
  • сценично поведение

Оценяването се извършва от жури от изявени професионални музиканти:

  • Председател – Николай Гешев – ръководител и диригент на Биг-бенд Пловдив
  • Димо Петков – фронтмен нa група Krossfirе. Групата има повече от 500 концерта в страната и чужбина.
  • Антония Маркова – българска поп певица с десетки национални и международни награди

Организаторите били поканили и младежко жури, чиито членове са били деца музиканти, вече доказани изпълнители, певци и инструменталисти.

Още една от възпитаничките на Свилена Дечева – Преслава Петрова от Търговище е с награда от този конкурс – 1 място в четвърта възрастова група и една от двете големи награди на кмета на Китен, които са със статут над първо място във всички възрастови групи.

През изминалия уикенд награда спечели и Пламена Петрова. Тя се завърна с трето място от Поп рок фестивал в Несебър. Фестивалът е част от културната програма на Община Несебър и е включен в календара на Министерството на културата. Организатори са Община Несебър и Народно Читалище „Яна Лъскова 1905”.

Изпълненията се оценяваха от компетентно жури в състав:

– Мая Райкова – продуцент на българска поп-рок и джаз музика в БНР

– Веселин Тодоров – създател и композитор на група Фактор

– Иван Лечев – музикант група ФСБ

– Звездомир Керемидчиев – музикант група Ахат

Пламена изпя песните „Вярвай в мен“ на Нора Караиванова и „Never enough“ на LorenAllred /от филма TheGreatestShowman/.

Само до първия учебен ден на учениците на Свилена Дечева предстоят още три конкурса. Децата и техният педагог се надяват да донесат още награди за Центъра за работа с деца и за Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *