Още 15 листи бяха регистрирани в РИК днес, общо кандидат-депутатите станаха 74  

Още 15 листи на политически партии и коалиция бяха регистрирани в РИК-Разград за участие в парламентарните избори на 9 юни. Така ден преди крайния срок – 17,00 ч. на 7 май – кандидатите за четирите депутатски места от 18-ти Разградски регион са 74.

Част от регистрираните днес листи са подадени в предходни дни, но тъй като в тях не е имало заседания на РИК, регистрациите им излязоха днес.

На 3 май са подали заявления за регистрация на тричленна листа на „Глас народен”. В нея са включени: Михаил Русинов, Симеон Златарев и Искра Димитрова.

В същия ден са подали документи и от Партия на зелените, листата им е двучленна, включва Борислав Даскалов и Георги Славчев.

Българско национално обединение е също с двама кандидати. Водач е собственикът на „Винпром-Карнобат” Миню Стайков, а втори – Филип Каменов.

Георги Тодоров Тодоров и Мирослав Станчев са кандидатите на „Пряка демокрация”.

На 3 май е допълнена и една вече регистрирана листа – тази на Народна партия „Истината и само  истината”. Към тримата кандидати, регистрирани още в началото на кампанията, вече има и една дама – Величка Николаева.

На 4 май документи в РИК са подали от партия „Български гласъ”. Листата им е четиричленна, включва: Васил Петров, Виолина Каменова, Дилян Муткуров, Диян Йорданов.

Четирима са и кандидатите на „Коалиция на розата”: Николай Минков, Румен Гълъбов, Лидия Ташева и Пламен Теодосиев Иванов.

Осемчленна и от местни хора е листата на ВМРО-БНД. Нейн водач е лидерът на Областния съюз на офицерите от запаса и резерва Младен Аспарухов. Втори е бившият кмет на Гецово Емил Гиздов, следват: Ростислав Касабов, Асен Даскалов, Пресиян Костадинов, Николай Цветомир Петров, Деян Стайков и Владо Владов.

Четирима са кандидатите на Български национален съюз „Нова демокрация”: Наум Асенов Наумов, Костадин Димитров, Цветан Младенов, Димитър Запрянов.

Двучленна е листата на „Общество за нова България”: Йоанна Колева и Цветелин Гергов.

На Великден – 5 май – са внесли документите си в РИК от партия „За Велика България”. Кандидатите им са две дами и това засега е единствената изцяло дамска листа: Кремена Красимирова Николова и Татяна Лисичкова.

Както по-рано Разград24/7 съобщи днес в 8,23 ч. ДПС регистрира своята листа. Неин водач е съпредседателят на ДПС  Джевдет Чакъров, следван от: Хабибе Расим, Мехмед Салим, Едис Даудов, Севим Рамаданова, Анифе Салиева, Зейнеб Халил и Шукри Джамферов.

След тях документи са подали от „Български възход”. Листата им е двучленна и включва непознати от предишни листи на партията на Стефан Янев хора: Симона Христова и Драган Попов.

За следващата по ред регистрирана листа Разград24/7 също вече съобщи. Тя е на ИТН. Водач е Тезджан Сабри, следван от: Мариян Радев, Силвия Матеева, Мартин Капралов, Блага Димитрова и Милен Русев.

Коалиция „Левицата” е с четирима кандидати за депутати. Адвокатът от Кубрат Милен Христов е водач на листата, следват: Цветанка Цонева, Емил Дочев и Петър Манев Петров.

Последната регистрирана днес листа е на коалиция „Ние гражданите”. Водач на четиричленната листа е бившият депутат от „Атака” Кирил Гумнаров, следват: Валентин Хараламбиев, Камен Илиев и Веселин Вътев.

Утре се очаква листите си да регистрират от: ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и БСП за България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *