Още три общински съвета започнаха работа

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов откри днес три учредителни сесии на Общински съвети мандат 2019-2023.Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Предиобяд се проведе първото заседание на Общински съвет-Исперих. На него клетва положиха новият общински кмет Белгин Шукри, 29 общински съветници и 21 кметове на населени места.

Успешен мандат, конструктивен и в полза на хората – им пожела заместник областният управител Евгени Драганов.

Три бяха номинациите за председател на Общински съвет-Исперих, след гласуване бе избран Бейти Бекир, който получи 20 гласа, петима гласуваха за Даниел Димитров, а четирима  – за Росица Митева.

Клетва днес положиха и кметът на Завет Ахтер Велиев, 17-те общински съветници от Завет и шестимата кметове на кметства.

„Клетвата не е формален акт, а важен знак към хората, които са ви гласували доверие с убеждението, че ще защитавате техните права, ще бдите над интересите им, ще бъдете техният силен и уверен глас в управлението на Община Завет.“ – обърна се към тях г-н Драганов.

След официалната церемония бе избран председател на Общински съвет-Завет. Номинациите бяха две, мнозинството – 11 съветника – бяха за Ерсин Исмаил, конкурентът му Наско Климов получи 6 гласа.

В следобедните часове се проведе и учредителното събрание Общински съвет-Кубрат. На него клетва положиха общинският кмет Алкин Неби, 21 общински съветници и 14 кметове на кметства.

Г-н Драганов пожела успешен мандат на местните управници, както и да спазват стриктно българското законодателство и да работят в интерес на гражданите на Община Кубрат.

След официалната част бе избран председател на Общинския съвет. Единственият кандидат Хюсеин Юмеров получи 13 гласа, 8 бяха празните бюлетини.

 

 

3 Replies to “Още три общински съвета започнаха работа”

  1. В Исперих пък ГЕРБ в лицето на Росица и Виолета и БСП в лицето на Даниел и Екатерина също се продадоха . Тези пишман политици превърнаха двете партии в лични форми

  2. В Исперих към старото се присъединиха и големите гербери Виолета и Росица и плюс двамата местни комунисти Даниел и Екатерина. Тези четири пишман политици превърнаха двете партии в лични форми

  3. Жалко,много жалко за Завет и Кубрат…Но в Кубрат поне е имало и такива,които не са били част от стадото с овце -за разлика от Заветските

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *