Още трима с COVID-19, заразата стигна и до Благоево

Коронавирус

По информация на РЗИ – Разград, на 2.09.2020 г. са регистрирани три потвърдени случаи на COVID-19 – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Единият случай е мъж на 61 г. от гр. Разград, който е потърсил медицинска помощ на 01.09.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализиран в Отделение по инфекциозни болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът не съобщава за придружаващи заболявания.

Вторият случай е жена на 53 г. от с. Благоево, община Разград. Потърсила е медицинска помощ на 01.09.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Придружаващи заболявания: Карцином на матката.

Третият случай е мъж на 20 г. с адрес гр. Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.

 1,336 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *