Още трима нарушители на карантината – двама в Севар, един в Китанчево

Коронавирус

Две досъдебни производства и една проверка са образувани за нарушаване на наложена карантина във връзка с разпространението на Коронавируса.

На 2 април около 17.30 часа служители на РУ-Кубрат установяват, че 30-годишна жена, завърнала се от Белгия, не е на посочения за спазване на карантината адрес в село Севар. Лицето е установено и върнато на адреса. Образувано е досъдебно производство.

Около 19 часа на 2 април е получен сигнал от 47-годишна жена от село Севар, че съседът й не спазва наложената му карантина. При извършената проверка 24-годишният мъж, завърнал се от Белгия на 29 март, е установен на адреса. Съставен му е протокол за предупреждение.

Около 17 часа на 2 април в исперихското село Китанчево при извършена проверка е установено, че 42-годишен мъж не спазва мерките, разпоредени срещу разпространяването на заразна болест. Наложената му карантина е от 29 март до 11 април. По случая е образувано досъдебно производство.

Това са нарушители на карантината №12, 13 и 14 за Разградска област. Колко точно са хората под карантина в Лудогорието почти никоя институция не смята за нужда да оповести, засега са го направили само двама от кметовете, според техните данни в община Исперих под карантина са 120 човека, а в Община Лозница – 37.

 1,712 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *