Още рози в Исперих наесен

В Исперих започна подготовка за есенно засаждане на стотици декоративни рози – съобщиха от местната администрация. Наесен ще се оформят розови цветни лехи в кашпите по новоасфалтираната улица „Стефан Караджа“, в парка пред блок „Изгрев“, в кашпата до зеленчуковия пазар и в парк „Владимир Друмев“. Градоначалникът също така предвижда да превърне „островите“ срещу Пътното и този срещу ресторант „Здравец“ на изхода на града в уханни розови „килими“. Работници от Общината вече третират затревените площи с препарати, предстои терените да се обработят и заравнят.

В момента множество бегонии, тагетиси, рози, сакъзчета и калдаръмчета красят знакови места в града, а исперихчани споделят, че от години не са виждали Исперих толкова цветен и пъстър.

Напомняме, че през март тази година по проект за социално-икономическа интеграция на етническите малцинства по ОП „Развитие на човешките ресурси“ в Общината бяха назначени 44 лица, част от които са ангажирани именно с поддръжката на зелените площи, парковете и градинките. От Администрацията съобщиха, че за обезпечаване на работата им, по проекта, напълно безвъзмездно,се очаква да бъдат доставени минитрактор за косене, храсторези, моторен трион, пръскачка, водоструйка, генератор на токи два малки роторни снегорина, с които работниците към Общината ще могат да почистват от сняг пешеходните алеи през зимните месеци.

Снимки: Община Исперих

 

One Reply to “Още рози в Исперих наесен”

  1. А поляната разделена на две от пътека за пешеходци пред болницата.?Там какво предвиждате, моля?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *