Още промени в ДПС: 25-годишен начело на организацията в Кубрат, а за областен лидер номинираха шефа на Д Банк

След като преди седмица общинската структура на ДПС-Разград се сдоби с нов лидер, произхождащ от младежката организация, Движението в Кубрат се подмлади още по-рязко. На общинска конференция вчера за общински председател е избран 25-годишният Онур Гюрсел.

Събранието се е провело в залата на читалището в Кубрат, където заседава и местният парламент. За провеждането на политическото събитие обаче е имало допълнителна украса – от стената гледат два портрета на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Официални гости на конференцията са били: народният представител Ихсан Халил, областният лидер на партията Севгин Шукри, кметът на Исперих Белгин Шукри, кметът на Цар Калоян Дауд Аляовлу, кметът на Самуил Джевдет Азис и други.

Заседанието е открито с химните на България и Европейския съюз, а приветствия към делегатите са отправили Алкин Неби, Ихсан Халил и Севгин Шукри. В деловата част на форума досегашният председател на общинската структура в Кубрат Алкин Неби е представил пълен отчет за свършената работа през тригодишният му мандат начело на партията в Кубрат.

Новият общински лидер е избран с пълно мнозинство от 128 гласа. Онур Гюрсел е на 25 години от Кубрат. Завършил е бакалавърска степен по социални дейности и магистратура с ерготерапия. Членувал е в Академичното дружество на младежката структура на ДПС в Русе, а от няколко години и в структурите на ДПС – Кубрат. В своето обръщение към присъстващите новият председател благодарил за подкрепата и за гласуваното му доверие, споделяйки още, че винаги ще е отворен за съвети и насоки от своите съпартийци.

По време на конференцията е взето единодушно решение да бъде подкрепена кандидатурата на Мустафа Карадайъ за председател на Движението за права и свободи. За нов областен председател на ДПС е издигната кандидатурата на шефа на клона на Д Банк в Разград Мехмед Салим.

В края на десетата общинска конференция бе избран Общински съвет на партията, както и делегати за предстояща областна конференция.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *