Още падат дървета по пътищата, огнеборците осигуриха и вода в птицеферма

зима

Продължават сигналите за паднали дървета по пътищата на Лудогорието – съобщават от РД“Пожарна безопасност и защита на населението“.

В 9,16 ч. на 28 ноември е подаден сигнал за паднало върху автомобил дърво на паркинга на блок „Медик“ в жк „Възраждане“ в Разград.  В 14,01 ч. е получен сигнал за друго паднало дърво – на ул. „Данаил Дечев“. В 17,08 ч. пък съобщението е било ма паднало дърво на пътя между Лозница и кръговото кръстовище до село Трапище. Оказана е техническа помощ за отстраняването и на трите дървета.

Вчера около обяд огнеборците са доставили и вода за птицеферма в село Лудогорци, тъй като е бил получен сигнал за такава необходимост.

В 21,04 ч. е получено и съобщение на пожар в автомобил, намиращ се на ул. „Демокрация“ в русенското село Сваленик, което се обслужва от пожарния участък в Цар Калоян. Пожарът в „Опел Корсата“ е загасен, щетите са унищожено странично огледало.

Служителите в РДПБЗН са оказали техническа помощ и при сигнал за заседнал в асансьор човек между първи и втори етаж във вход Б на блок „Морави“2 на ул. „Грънчарска“24.

От пожарната съобщават, че и тази сутрин към 8,00 ч. има населени места без ток и вода. Най-много са селата без ток в община Исперих – 9, в общините Разград и Кубрат са по 5, в Лозница – 2, в Завет и Цар Калоян – по 1. Във всички населени места обаче липсата на ток е частична, не в целите селища. Частично без вода са 9 селища в Исперихско, по 5 – в Кубратско и Разградско, 2 – в Лоазнишко, по 1 – в Цар Калоянско и Заветско.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *