Още от утре полицията започва проверки за спазване на новите противоепидемични мерки

По препоръка на Общинския оперативен щаб и с разпореждане на началника на Районното управление в Разград в дните събота и неделя ще бъдат в ход полицейски проверки за спазването на противоепидемичните мерки, които влизат в сила от 23.30 часа на 27 ноември. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Полицейски служители съвместно с представители на други компетентни институции ще следят за нерегламентирана дейност на заведения или търговски обекти, които трябва да затворят врати след заповедта на министъра на здравеопазването. Контрол ще се извършва и за носенето на защитни маски за еднократна или многократна употреба или друго средство за защита, покриващо носа и устата в закрити обществени места. Обект на проверки ще бъдат и здравни заведения, аптеки, оптики, административни учреждения и други места, където се събират повече хора.

При извършване на дейността служителите на полицията ще издават устни разпореждания, ще съставят предупредителни протоколи, като при явни нарушения ще съставят актове.

ОДМВР-Разград призовава гражданите да спазват въведените ограничения и да се отнасят отговорно към собственото си здраве и това на останалите хора.

Loading

One Reply to “Още от утре полицията започва проверки за спазване на новите противоепидемични мерки”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *