Още една дама от Кубратско на Олимпиадата в Токио

Град Кубрат ще има свой представител на Олимпийските игри в Токио през това лято.

29-годишната Полина Трифонова е получила олимпийска квота за участие в турнира по тенис на маса на Олимпиадата – съобщиха днес от Българската федерация по тенис на маса. На олимпийската квалификация в Гимараеш (Португалия) Трифонова извоюва мястото на първа резерва за участие в Олимпийските игри. Участието ѝ днес е потвърдено заради отказ на тенисистките от КНДР. В историята на българския тенис на маса Трифонова е третият български олимпиец след Даниела Гергелчева и Мариано Луков.

Настоящата държавна шампионка по тенис на маса е родена в Кубрат. Баща й е българин, майката – рускиня. Когато Полина е на 9 години, семейството се премества да живее в Украйна. В Кубрат майката е работила като медицинско лице, а бащата Стоян се е занимавал с бизнес, предимно в областта на хранително-вкусовата промишленост и земеделието, местните си го спомнят като производител на макарони, както и като активен спонсор на хандбалния отбор на Кубрат.

По информация от интервюта на Полина Трифонова за спортни медии тя започва да тренира тенис на маса в Украйна. При навършване на пълнолетие започва да играе за украинския национален отбор, два пъти е европейска шампионка за кадетки и девойки със състава на Украйна. След окупацията на Крим се завръща в България, живее във Варна, състезава са за „Корабостроител 92“, както и за немски отбор.

Полина Трифонова е вторият представител на Община Кубрат на Олимпийските игри в Токио през това лято. Палци ще стискаме и на Тайбе Юсеин – състезателка по борба, родом от село Мъдрево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *