Още един съветник се оттегли от местния парламент, ползвал под наем общински имот

След двамата заместник-кметове Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров още един общински съветник напусна местния парламент в Разград по-малко от месец след като положи клетва.

Оттеглянето на д-р Николай Колев от БСП обаче не е поради назначение, а заради противоречие с едно от последните изменения на Закона за местното самоуправление и местната власт. Според него общинският съветник не може да е едноличен търговец, съдружник, акционер, член на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има договори  не само с общината, но и с дружества с общинско участие и общински предприятия. Тази забрана влиза в сила от 1 декември. Д-р Колев е управител и съдружник в Медицински център „Здраве-Разград“ООД, което търговско дружество има сключен договор за наем с „ДКЦ I – Разград“ ЕООД – търговско дружество с общинско участие. Това е причината сам да подаде молба до председателя на Общинския съвет, а чрез него и до Общинската избирателна комисия, да бъде освободен от съветническото място.

На негово място в Общинския съвет влиза следващият от листата на БСП. Това е юристката Станислава Русева, която вероятно ще положи клетва още на следващата сесия на 18 декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *