Още двама учители от Лудогорието изгубиха битката с COVID-19, станаха 4

Корона

Още двама учители от Разград изгубиха битката с COVID-19 и с това общият брой на починалите от това заболяване стана 4 – научи Разград24/7.

Информацията ни потвърди директорът на училището, в което единият е преподавал до преди да се разболее, а другият – до преди 3 години.

Катя Ангелова е била пенсиониран учител, преподавала е по български език и литература в НПТГ“Шандор Петьофи“, уважаван и ерудиран учител. Преди около месец като заместващ учител, тъй като титулярът излязъл в болнични, започва да преподава в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград – разказа директорът на Езиковата Пейчо Георгиев. Две седмици преподавала присъствено и учениците преминали на дистанционно обучение. Г-жа Ангелова продължила и по този нов за нея начин на обучение, идвала в гимназията и ползвала компютър там. Разболяла са от COVID-19 и е починала тази сутрин, ден след имения си ден.

Вчера пък е напуснал този свят доста по-младият Добрислав Добрев – той е работил в Езиковата гимназия до 2017/18 г. и е бил на около 50 години. Преподавал е по английски език. Напуснал, тъй като със семейството си е живял известно време в чужбина. След завръщането си Добрев е започнал работа в училището в Ясеновец. Също много уважаван от колегите и обичан от децата учител – разказва Пейчо Георгиев. Доста зловещо звучи с оглед на ситуацията, че последният пост във Фейсбук на Добрислав Добрев е споделено мнение на д-р Десислава Иванова, озаглавено „Учителят ще трябва да умре“.

Самият училищен директор разказва за починалите с почит и респект, но говори и с притеснение за цялостната ситуация в образованието. От повече от 2 седмици учениците в Езиковата са на дистанционно обучение. На Педагогически съвет е обсъждано дали през настоящата седмица да се върнат в класните стаи, но надделяло мнението, че здравето е най-важно и с оглед усложнената обстановка продължило дистанционното обучение.

Бъдете здрави и се пазете! – завърши Пейчо Георгиев.

Поклон пред паметта на починалите учители и съболезнования за близките им!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *