Официално: Първият кандидат-кмет на Разград е Калоян Монев

Повече от 3 месеца преди местните избори вече имаме първата съвсем официална номинация за кмет на Разград.

Управителният съвет на сдружение „Кауза Разград“ взе решение да номинира д-р Калоян Монев за кмет и водач на листата за общински съветници – обяви на пресконференция днес Божинел Христов. Двамата са общински съветници в момента и създадоха прецедент на предишните местни избори, като от група в интернет се превърнаха в група в Общинския съвет, чиито позиции имат значение за окончателните решения на местния парламент. До Монев и Христов, както и преди 4 години, и днес бе д-р Селиме Карагьозова, в пресконференцията участваха и подкрепиха кандидат-кмета и неговият брат Антон Монев, и един от най-активните членове на ФБ групата „Кауза Разград“ Благой Благоев.

Оставаме гражданско сдружение, с каква формула ще се явим на вота наесен ще обявим допълнително – каза Монев. „Кауза Разград“ показа, че може да бъде партньор, но и коректив, сега ще покажем, че можем да бъдем и алтернатива за управление – категоричен бе Монев.

Той припомни основни моменти от приноса на сдружението при вземането на решения – още преди настоящия мандат – приемането на Наредба за подпомагане на талантливите деца на Разград, решението за концесията на „Лудогорец Арена“, за бъдещето на лъвчетата Максуд и Терез, работата по темата за чистота на въздуха и подобряване инфраструктурата в града.

Листата за общински съветници на „Кауза Разград“ ще е различна от тези на политическите сили, ще има представители на различни гилдии – лекари, юристи, учители, представители на фен фракцията на „Лудогорец“ „Грийн Фронт“ – съобщи още Монев.

Той обяви, че номинации се събират до 15 август, ще се разчита на младите хора, но и на хората с политически и житейски опит. Самият Монев се характеризира като представител на вторите, тъй като след няколко дни навършва 40 години.

Освен кандидати за съветници се търсят и кандидати за кметове на населени места – съобщиха Монев и Христов.

Те коментираха и още една актуална тема – оспорването от страна на прокуратурата на данък МПС. То става след сигнал на съветниците от „Кауза Разград“ и няколко десни съветници. Основанието на държавното обвинение са процесуални нарушения при обсъждането на промените в Наредбата. Монев припомни, че от местната управа твърдяха, че по електронна поща не са постъпили предложения за различна от оповестената от общинското ръководство стойност на налога. Всъщност предложение е имало от Благой Благоев и по време на проверката на прокуратурата е установено, че на сървъра на общината е постъпило, какво се е случило с него след това не става ясно. Монев се пошегува, че вероятно чистачка с парцал е натиснала „delete“ на някоя клавиатура. Христов пък продължи шегата, че ако според кмета хората от „Кауза Разград“ са „интернет бандити“, то самият градоначалник би трябвало да се нарича „Г-н Delete“.

One Reply to “Официално: Първият кандидат-кмет на Разград е Калоян Монев”

  1. Аз съм ЗА! Да променим статуквото! Толкова Бедност в България не е имало, дори и през фашисткото управление… , но някои го надминаха…
    Няколко факта:
    Пътя от разклона за Островче го правиха миналата година – есента: Това бяха само 3 км.! Първият км беше перфектен: гладък и равен! А двата км останаха за следващата година!? И какъв беше резултатът? Пътя беше правен на два етапа: Първата половина от осевата линия до десния банкет първия ден.
    А втората половина на следващия ден!?
    Резултатът: – Осевата част/линия, която разделя пътя на две половини беше на различни нива: милиметър до 2-3!? Защо?
    Имам снимки за това и мога да ги предоставя на заинтересованите или невярващи Органи
    – Как е приет този обект?
    – Констатирани ли са горепосочените дефекти?
    – Платена ли им е договорената сума?
    – Кога ще се довърши пътя от началото на
    с. Островче до пътния знак след язовира в края на гората преди с Сейдол, където пътят е перфектен и е построен преди няколко години финансиран от ЕС?
    – Този км или км и половина е осеян с дупки, където и Лунен модул не може да кацне, камо ли да се премине с лек автомобил?
    – За последните 2 години два пъти кривя джанти и за да ги подменя плащам още веднъж “винетка” ?
    – Такъв ли беше този път по време на Социализмът?
    – С какво го превъзхождате? С повече бедни ли?
    – Не можахте да довършите и магистралите започнати от ” мрачния Соц”?
    ОТГОВОРЕТЕ! Не се спотайвайте!!!??.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *