Официално: Делян Добрев води листата на ГЕРБ в Разград

Изпълнителната комисия на ГЕРБ обяви днес имената на водачите на кандидат-депутатски листи за парламентарните избори на 9 юни – съобщават националните медии.

С това решение се потвърди неофициална информация, която се разпространява от няколко дни – бившият министър на икономиката и енергетиката в едно от правителствата на Бойко Борисов – Делян Добрев е водач на листата в Разградски регион. Информацията със заглавие „Прекрасен човек!” бе обявена първо на фейсбук страницата на настоящия разградски депутат от ГЕРБ Гюнай Хюсмен. Плакатът е на Фейсбук групата „Армията на Добрев”, която има 241 харесвания.

Делян Добрев е на 45 години, родом от Хасково. Освен заместник-министър и министър е бил и народен представител в 8 парламента. Освен в Разград той ще води и листата в родното си Хасково.

Припомняме, че на поредицата от парламентарни избори през последните години водач на разградските листи на ГЕРБ бе Десислава Атанасова, но тя по-често избираше да влезе в парламента като представител на другия си регион – Русенски – и Разград в четири поредни Народни събрания бе представляван от Гюнай Хюсмен. В началото на годината Атанасова бе избрана за конституционен съдия.

Това е третата парламентарно представена в настоящия парламент политическа сила, чийто водач за изборите на 9 юни е официално обявен. Първият бе Симеон Славчев от БСП за България, вече има регистрация в РИК Ивайло Хъневски.

Срокът за регистрация на листите е 17,00 ч. на 7 май, вторник.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *