ОУ”Ив.С.Тургенев” по света: награда в Дубай, обучение – в Италия

В две международни прояви участва ОУ”Ив.С.Тургенев”-Разград в края на годината, на едната получи престижна награда.

За втори пореден път разградското училище е сред победителите в Международни училищни награди „Дубай 2019 год.”. ОУ”Ив.С.Тургенев” бе номинирано в три категории: Най-квалифициран педагогически персонал“,  „Най-добро училищно управление“ и “Иновации в преподаването‘‘. Приз учебното заведение получи в категорията „Най-квалифициран педагогически персонал“. На церемонията по връчване на наградите присъстваха доскорошният директор на училището и настоящ заместник-кмет Милена Орешкова и преподавателят по английски език в училището Айтен Кязимова.

Наградите ISA Dubai също целят да почетат усилията на преподавателите по цял свят, но и да ги мотивират за по-добро бъдеще. На събитието  присъстваха лектори, директори на училища и педагози и пионери в образованието от 20 страни, а наградите бяха връчени от индийския посланик в Дубай и дипломат Дийпак Вохра и министъра на образованието на Афганистан Аттауллах Вахидиар.

Международни училищни награди се счита за една от най-големите платформи на образователни конференции и награди в света. ОУ „Иван Сергеевич Тургенев‘‘ гр.Разград беше победител в категория „Най-добро училищно управление‘‘ през 2018 год.

Няколко дни по-рано учители от ОУ‘‘Ив.С.Тургенев‘‘ се включиха в обучение по  STEM в Италия. Това се случи в училище-партньор в Кастелдачия в рамките на програма Еразъм + КД2 и проект “В Европа-децата в страната на чудесата‘‘. Обучението бе организирано от Превиформ, Португалия, също партньор по проекта.

STEM най-общо означава: Наука, Технология, Инженерство, Математика. Подходът STEM е философия на образованието, която обхваща преподавателски умения и учебни предмети по начин, който прилича на реалния живот. STEM от традиционното образование и наука е смесената учебна среда и  демонстрира на учениците как научният метод може да бъде приложен в ежедневието. STEM отчита факта, че непрекъснатият напредък на технологиите променя начина, по който децата учат, свързват се с другите и взаимодействат помежду си всеки ден.

По време на срещата учителите наблюдаваха и урок на тема „Културното наследство в училище‘‘, като основна част от проекта, а от своя страна партньорите от България, Полша, Турция, Испания и Португалия проведоха часове по класове с цел запознаване и популяризиране на страните си сред децата на Европа. Италианчетата танцуваха хора и ръченица под ръководството на Силвия Хараланова и Айтен Кязимова.

Предстои среща с участието на ученици от училището през март 2020 в Полша.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *