ОУ”Ив.С.Тургенев” – отново с проект по „Еразъм”, този път с още 7 държави

Основно училище „Иван Сергеевич Тургенев“-Разград е отново сред одобрените кандидати по Програма „Еразъм” – съобщава училищният директор Милена Орешкова.

Преди дни екипът на ЦРЧР е предоставил резултатите от селекцията на проектни предложения по Ключова дейност 2 – „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“, дейност „Стратегически партньорства“. Проектът на ОУ”Ив.С.Тургенев” е за стратегически партньорства за иновации и обмяна на добри практики на тема „В Европа-децата в страната на чудесата“.

Разградското училище е водещата организация с инициатор и ръководител на проекта  преподавателят по английски език Айтен Кязимова. За период от 2 години учители и ученици от 8 държави ще обменят опит в областта на Световното културно наследство. Партньори по проекта са училища, НПО и Фондация от страните Турция, Гърция, Полша, Словения, Италия, Испания и Португалия. Проектът е на стойност 124 572 евро и включва транснационални срещи във всяка една от страните и обучителни събития като превес ще имат иновации в областта на информационните технологии, СТЕМ, Коудинг и др. Целта на проекта е да бъде въвлечена училищната общност, община, културни институции и родители за опазване и грижа към Световното културно наследство. С многобройни дейности по проекта и от областта на музиката, изобразителното изкуство, спорт и др. ще се разнообразяват учениците на училището, а най-мотивираните ще имат възможността да се запознаят с връстници от други европейски страни и да общуват и обогатят знанията си на английски език.

Това е втори проект на ОУ”Ив.С.Тургенев”, по предишния се работеше съвместно с представители на още 5 държави: Полша, Кипър, Испания, Италия и Турция

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *