От 1 септември без рейс до Бургас

В още една посока няма да тръгват автобуси от разградската автогара – научи Разград24/7. След проблемите с рейсовете към Габрово, Пловдив и няколко села от община Разград от 1 септември, неделя, няма да пътува и автобусът за Бургас в 7,45 ч., съответно и в обратната посока Бургас-Разград от 15,00 ч.

Това е единствената пряка връзка от Лудогорието към Южното Черноморие, има и няколко преминаващи рейса от Русе, но те са в по-късни часове и, понеже Разград не е първа спирка, винаги съществува вероятност да са пълни или да няма достатъчно места за желаещите да пътуват. Спирането на този автобус ще затрудни отпускарите да тръгнат към морето, но не само тях, много разградчани работят в Шумен и това е най-удобният им транспорт, за да не закъснеят за работа, автобусът се използва и от студенти, които отиват на изпити в Шуменския университет.

От фирмата, която до днес изпълняваше обществената поръчка – „Жеттур” – уточниха, че спирането е временно, най-вероятно за зимния период, който обаче не започва точно от 1 септември.

От Община Разград пък съобщиха, че в момента текат съгласувателни процедури за промяна в маршрутното разписание съгласно Наредба №2 на Министерството на транспорта и ще се предприемат мерки за възстановяване на линията. Със срокове обаче не се ангажираха.

Разград24/7 научи, че именно забавянето на промяна в маршрутното разписание е причина превозвачът да изпрати уведомление, че няма да изпълнява линията.

One Reply to “От 1 септември без рейс до Бургас”

  1. Ами да ги спрат всичките! Баси! Само изгодните линии да поддържат! Спряха до Пловдив, спряха до Габрово. сигурно и други са спрели, за които не знам. Това не може да продължава така! Тия изолират от света хората, които нямат личен транспорт!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *