От утре пръскат срещу кърлежи, първо в селските детски градини

От утре, 30 март, Община Разград започва сезонна кампания по дезинсекция и дезакаризация на тревните площи, дезинфекция на откритите пясъчници в детските заведения и детски площадки на територията на общината. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Първите обекти, които ще бъдат пръскани срещу кърлежи и други насекоми, са осем детски градини в селата на община Разград. През целия месец април и първите дни на месец май кампанията продължава в детски площадки и прилежащите им зелени площи в областния град, в Градския парк, в зелени площи край обществени сгради в централната част на гради и по кварталите, край спортни площадки и други. Пълният график по дати е публикуван на интернет страницата на Община Разград в секция „Уведомления“.

Дезинсекционните мероприятия се провеждат през пролетно-летния сезон. Изпълнител на дейностите след провеждане на обществена поръчка е ДЗЗД „ЕНА – 2006“ гр. Разград.

За спазване на графика за дезакаризация, ръководителите на обектите, включени за обработка на площите е необходимо да извършат предварителна подготовка, включваща окосяване и почистване на площите, както и на откритите пясъчници в детските заведения и детските площадки.

При поява на неподходящи метеорологични условия за изпълнение на дейността или при възникване на основателни технически причини, графикът може да претърпи промяна.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *