От Съюза на слепите връчиха грамота на Община Разград за 100-годишния си юбилей

Община Разград получи Юбилейна грамота по повод 100-годишния юбилей на Съюза на слепите в България. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Призът се връчва за принос в развитието на организацията, социално приобщаване на хората със зрителни увреждания и повишаване качеството на техния живот.

Грамотата е подписана от председателя на Съюза на слепите в България. Днес от негово име бе връчена на заместник-кмета на Община Разград Полина Иванова от представител на общинската организация на Съюза на слепите. Секретарят Иваничка Минчева уточни, че в разградската структура членуват 100 човека, клубът се помещава в Профсъюзния дом. От организацията благодарят на Община Разград, че откликва на призивите им за подкрепа, като подпомага разходите им за транспорт за участие в различни събития, организирани на регионално и национално ниво. Следващото е именно честването на 100-годишния юбилей, планирано е тържеството да се проведе през септември в Русе. В близките планове на местното дружество пък е включено разширяване на дейността му със създаване на певческа група, за която вече се набират кандидати.

 

 

 3,215 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *