От РЗИ потвърдиха за втория болен лекар, има и още един случай от Ясеновец, лекува се в Русе

Коронавирус

От РЗИ-Разград през пресцентъра на Областна администрация-Разград потвърдиха информацията на Разград24/7 за втори за региона лекар с COVID-19. От здравната инспекция обаче не уточняват специалността на медика, според наша информация отново става дума за жена, която работи в разградската болница в едно от отделенията, в които бяха установени положителни случаи.

От РЗИ и Областна администрация-Разград са коригирали съобразно данните от националната база данни общия брой на болните от региона, който вече е 49. Припомняме, че във вчерашната информация числото бе 46, а днес, при два потвърдени случая е 49, по наши наблюдения лисващият случай е от края на миналата седмица.

Ето цялото пресъсобщение от днес:

„По информация на директора на Регионална здравна инспекция – Разград д-р Ася Генева, на 22.06.2020 г. са регистрирани два нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.

Единият случай е лекар от Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград. Потърсил е медицинска помощ на 22.06.2020 г. в  МБАЛ – Разград, където е приет за лечение в Отделение по инфекциозни болести. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето не съобщава придружаващи заболявания. В лечебното заведение са взети всички необходими противоепидемични мерки. Установени са контактните лица. Същите се изследват.

Вторият случай е мъж на 63 г. от с. Ясеновец, община Разград. Хоспитализиран е вечерта на 22.06.2020 г. в УМБАЛ „Медика-Русе“ гр. Русе. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лаборатория в  гр. Русе Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Предстои епидемиологично проучване.

Поставените под карантина лица в областта са 275.

Общият брой регистрирани случаи на заразени с COVID-19 за областта е 49, от тях активни 26. На стационарно лечение са 7 в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“  АД – гр. Разград, от които един интубиран. Шестима пациенти са на стационарно лечение в                 УМБАЛ „Медика-Русе“ – гр. Русе и трима в УМБАЛ „Канев“ АД – гр. Русе. Изписаните  от МБАЛ – Разград са с отрицателен PCR тест и са поставени под 14 дневна домашна изолация.

Информацията, която се публикува, съгласно указания дадени от МЗ,  касае регистрираните случаи в предходните дни.“

 

 1,347 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *