От общината обявиха телефон за доставка на лекарства и храна на възрастни хора

Разград

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев издаде заповед с 18 мерки за противоепидемична защита на населението на община Разград – съобщават от пресцентъра на Община Разград. Част от тях конкретизират за територията на общината мерките, оповестени със Заповед на Министъра на здравеопазването от 13 март, други са специфични за Разград и останалите населени места в общината.

Със Заповед 294/16.03.2020 г. се задължава „Еф Си си“ЕООД, която има сключен договор за почистване на улици и други места за обществено ползване на територията на община Разград да извърши измиване и дезинфекция на улиците в град Разград по предварително утвърден график. ОП“Паркстрой“ пък има ангажимент към дезинфекция на спирки на градския транспорт, детски площадки, пейки, дворове на институции и социални заведения и обществени площи по предварително утвърден график. Кметовете на населени места и кметските наместници трябва да организират дезинфекция в съответните села.

Със заповедта се осигурява възможност за доставка по домовете на лекарства и стоки от първа необходимост на трудноподвижни, лежащо болни, възрастни, самотно живеещи и лица от уязвими групи. Това става след заявка на телефон 084/618 218 всеки работен ден от 8,30 до 17,30 ч., доставки ще се извършват. По населени места съдействие ще оказват кметовете.

С кметската заповед се указва поради намалелия пътникопоток и съображения за сигурност на пътуващите в обществения транспорт да се изготвят редуцирани маршрутни разписания съгласувано с кметовете на населени места и с ИА“Автомобилна администрация“. Светофарните уредби в Разград преминават на автоматичен режим на работа без натискане на бутона за пешеходно пресичане.

Със заповедта се препоръчва да не се провеждат семейни тържества, на които присъстват по-голям брой хора, към момента се извършват сватбени ритуали в „Обреден дом“, но без присъствие на гости в залата.

Цялата заповед вижте на сайта на Община Разград ТУК.

 1,695 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *