От началото на месеца камери са заснели над 1200 нарушения на скоростните режими

Пътна полиция

954 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 15 до 21 април 2024 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 883 фиша и 107 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неправилно поведение на пътя е санкциониран един пешеходец.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства. В три от случаите причината е неправоспособност на водачите, в другите два – употребата на алкохол.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които четирима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец април на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 1278 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 160.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *