От началото на годината 64 санкционирани за неправилно паркиране шофьори

482 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 16 до 22 януари 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 461 фиша и 79 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При петима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други четири – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на годината до момента са проверени общо 3496 превозни средства и 4193 лица. 64 водачи са санкционирани за неправилно паркиране, а четирима – за отнемане предимство на пешеходци. Засечените нарушения на скоростните режими са 335. Връчени са 21 електронни фиша и са съставени 10 предупредителни протокола.

Общо установените нарушения от началото на 2023-та година до момента са 1250. За тях са съставени 1001 фиша и 249 акта по Закона за движение по пътищата.

        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *