От малки пенсии и проблеми с монополисти се оплакаха в Разград в приемната на Омбудсмана

От малки пенсии и проблеми с водоснабдяването и електроснабдяването се оплакаха граждани от областта пред екипа на Омбудсмана на Република България в разкритата приемна в Разград – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Обобщението е направила началникът на кабинета на институцията Катя Христова-Вълчева. „В случая с пенсиите става дума предимно за такива, заработени в чужбина, които тук не се изплащат в пълен размер“, поясни тя. За често спиране на водата и проблеми с напрежението в мрежата пък са се жалвали цели населени места. Имало е и граждани, които са изразили недоволство, че сметките им са вода са били некоректно съставени и надписани.

„Казано обобщено става дума за социални и потребителски права. Ще проверим сигналите и ще вземем отношение съобразно правомощията ни“, заяви Катя Христова-Вълчева. Тя благодарила на Областна администрация Разград за гостоприемството и осигурените добри условия за работа.

Припомняме, че приемната се проведе в Общинския културен център днес, а вчера експертите на Омбудсмана представиха и новия си проект за онлайн подаване на жалби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *