От „Възражадане“ номинираха млад кубратчанин за евролистата си

Местните структури на ПП“Възраждане“ номинираха млад адвокат от Кубрат за партийната листа на евроизборите. Това обяви Веселин Вешев – народен представител от Шумен от партията на Костадин Костадинов.

Той допълни, че окончателното решение кои ще са кандидатите на „Възраждане“ за изборите за депутати в Европарламента ще вземе Организационният съвет на партията вероятно на 12 април.

Кандидатът от Лудогорието е Касим Садък, който е заместник-председател на общинската структура на „Възраждане“ в Кубрат. Той е роден на 6 ноември 1991 г. в Кубрат. Завършил е Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Специализирал е като законодателен сътрудник в Народното събрание. По студентска програма.  До 2019 г. е бил помощник нотариус в Кубрат, а след това адвокат от Адвокатска колегия-Русе. Касим Садък е заклет преводач от английски и турски език. Сред приоритетите му в европарламента ще е България да не се третира различно, да се промени статуквото и останалите европейски държави да са ни партньори, а не господари. Връщане към семейните и християнски ценности, а не към либералните идеи ще е също сред приоритетите.

Вешев обяви и една конкретна цел за евродепутатите на „Възраждане“ – преодоляване на неравнопоставено третиране на българските земеделци. В момента по програмата „Млад фермер“ техните субсидии са до 25 000 евро, в съседна Румъния са 50 000 евро, а в Германия – 100 000 евро.

Вешев прогнозира, че след евроизборите Европа ще се събуди в нов формат с много по-голямо представителство в европарламента за дясно консервативните партии. Той изреди партньорите на „Възраждане“ в този политически спектър, като освен познатите европейски партии добави и съименниците на партията на Костадинов в Молдова, която не е еврочленка. Според Вешев „Възраждане“ ще е втора политическа сила в България на евроизборите и ще има четирима евродепутати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *