От бюджета на Министерството на икономиката идват парите за ремонта на пътя за „Амилум“

От бюджета на Министерството на икономиката по бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат предоставени средства за изграждането на елементи на пътната инфраструктура, публична държавна собственост – „Основен ремонт на път /О.п. Разград-Кубрат/ – жп гара Разград -/Разград-Дянково/ с обща дължина 4.607 км.“.

Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Ремонтът на пътя за “Амилум” се извършва във връзка с изпълнението на сертифицирания по Закона за насърчаване на инвестициите инвестиционен проект „Разширение на производството на основни продукти в „Амилум България“ ЕАД“, гр. Разград на „Амилум България” ЕАД.

Инфраструктурата ще бъде собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ и ще се ползва от всички преминаващи – в това число и от предприятията в района, техните служители, доставчици и клиенти. Целта е възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества, на настилката с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване на пътя – допълват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че обществената поръчка за ремонта на този участък бе обявена през септември. Индикативната стойност бе 2 813 279117 лв. без ДДС. На 25 октомври са отворени пликовете с документите на 5 фирми: „Пътища“АД-Шумен, „Пътно строителство“АД-Разград, „Автомагистрали-Черно море“АД-Шумен, „Строймонтаж“ЕАД-Разград, „Пътинженерингстрой-Т“ЕАД-Търговище. Отварянето на ценовите оферти бе насрочено за 11 ноември, но резултатът все още не е публикуван на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *