Отчетът на кмета и екипа му, част 2: Мирослав Грънчаров: СМС-паркиране през декември, нов паркинг, а бизнес зона „Перистър” става 1000 дка

По ресори представиха какво са свършили заместник-кметовете на Община Разград на отчета на екипа на Кмета Денчо Бояджиев. Той бе направен в първия ден от втората година в мандат 2019-2023.

Представяме ги в различни на части. Ето какво сподели заместник-кметът Мирослав Грънчаров.

В сферата на охраната на реда е обновена системата за видеонаблюдение в града с 20 подменени и 6 нови камери на места с концентрация на нарушения. Грънчаров анонсира, че предстои от месец декември въвеждане на СМС-паркиране в Синя зона без увеличение на цената на услугата. Предстои също да заработи паркинг пред недостроената сграда на МВР, като така ще се улесни достъпът до Общински пазари. На общинското тържище във връзка със световната пандемия бе въведена организация на движение, съобразена с превантивните мерки срещу COVID-19. В сферата на териториалното и селищно устройство през 2020 г. е финализирана цифровизацията на действащия регулационен план; закупен е модерен GPS-приемник, който ще ускори процесите по изготвяне на основни данни, свързани с инвестиционното проектиране. Започва издаването на скици на поземлени имоти, сгради и схеми на самостоятелни обекти от кадастралната карта на Разград, Гецово, Раковски и Стражец, по този начин жителите на тези населени места ще могат да получат всички видове скици за имотите си с едно идване до общината, без посещения в кадастъра и после отново в общината.

Заместник-кметът Мирослав Грънчаров съобщи, че след като Община Разград изпълни издадените препоръки през 2020 г. Зоокътът получи лиценз от МОСВ. В Приюта за бездомни животни бе изградена площадка за разхождане на кучета.Започна пилотна програма по идентифициране, регистриране и чипиране на домашни кучета в Гецово, Черковна и Островче. Съобразно желанието на собствениците на домашни любимци предстои до края на годината изграждане на нова площадка за разходка на кучета в градския парк.

Заместник-кметът Мирослав Грънчаров анонсира и намерението на Община Разград за разширяване на бизнес зона „Перистър“ до превръщането й в една от най-големите в страната с площ около 1000 дка. Уточни обаче, че част от терените, предложени за тази цел, са държавна собственост и ще трябва да се изчака решението на собственика.

Г-н Грънчаров съобщи, че през настоящата година бе обновено осветлението на булевард „Априлско въстание“ с LED лампи, което е посоката за развитие на тази сфера. Той обяви още, че бе подобрена средата в зоната за отдих „Пчелина“ с поставянето на 10 барбекюта и 8 беседки, като призова гражданите да са и добри стопани на тези обекти. Предстои изграждане на художествено осветление на символни сгради в централната част на града – анонсира още заместник-кметът Мирослав Грънчаров.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *