Отпуснаха парите за първия проект от Инвестиционната програма – за пътя към Тръстика

Кметът на Община Разград Добрин Добрев подписа днес в Министерството на регионалното развитие първото споразумение за осигуряване на средства по Инвестиционната програма за общински проекти в Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Подпис под документа положи и главният счетоводител на Община Разград Миглена Дучева.

Отпуснатото по проекта„Ремонт на общински път RAZ 1111 / III 204 Разград-Благоево/ граница общ.(Разград Попово) Еленово Дриново/III 204/“ финансиране е в размер 1 012 800 лева. С тези средства ще се ремонтира компрометиран пътен участък към село Тръстика с дължина 1878 м. и ширина на платното между 4,0 и 6,0 м. Проектът предвижда и дейности, свързани с подобряване отвеждането на повърхностни води. Целта на проекта е подобряване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване на общинския път, който е връзка между община Разград и община Попово, кактои връзка с републиканския път III-204.

Припомняме, че общо 7 проекта на Община Разград са включени в Приложение № 3 към чл. 107, ал. 13 към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., те са на обща стойност43 389 600 лв. Останалите 6 са: „Ремонт и доизграждане коритото на река Бели Лом в регулацията на гр. Разград”; „Изграждане продължение на ул. „Дунав“ от ул. “Свети Климент“ до кръстовището на бул. “България“ и бул. “Априлско въстание“ в Разград“;  „Ремонт/рехабилитация на път RAZ 2110 / RAZ 1113 o.п. Разград Дянково/ ж.п. прелез Ясеновец – /III 205/“;  „Изграждане на ул. „Дунав“ в участъка от ул. „Паркова“ до ул. „Свети Климент“;  „Реконструкция на ул. „Странджа“ и прилежащите кръстовища в гр. Разград – Трети участък от ул. „Странджа“ и „Инвестиционен проект в работна фаза за реконструкция на съществуващата пречиствателна станция за отпадъчни води в Разград“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *