Отново промяна: Нямало болно от Коронавирус дете в Разградско

Коронавирус

За по-малко от денонощие трета промяна в броя на болните от Коронавирус в Разградско и то не към увеличение, а към намаление и поредно потвърждение на липсата на координация между институциите – национални и регионални.

След като вчера от Националния оперативен щаб обявиха, че в областта са регистрирани 3 нови случая, по-късно от лабораторията на разградската болница и от РЗИ уточниха, че единият случай е потвърждение на третия – жената от Бърдоква, тази сутрин секретарят на НОЩ доц. Димов съобщи, че в Разградско е един от трите потвърдените случай на болно дете, сега стана ясно, че болно дете няма.

От Областна администрация-Разград съобщиха, че по информация на Регионална здравна инспекция – Разград от днес, 11 май, е установен един нов случай на заразен с COVID – 19 в Област Разград. От заложените в новата PCR лаборатория в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград проби за наличие на коронавирус на контактните на заразената 40-годишна жена от с. Бърдоква, община Исперих лица, пет са отчетени като положителни и са изпратени в Националната референтна лаборатория за потвърждение, като в тези 5 проби е и тази на вече потвърдения случай на жената от с. Бърдоква. От лабораторията в София потвърждават само една нова положителна проба, която е на майката на заразената от с. Бърдоква жена. Останалите проби са с отрицателни резултати.  С този нов случай заболелите от с  COVID – 19  лица на територията на Област Разград стават четири. Всички изследвани лица са поставени под карантина още миналата седмица, като на лицето, с установената положителна проба, мярката се променя от 14 на 28 дни. Няма заболели деца от  COVID – 19 на територията на Област Разград. Към момента в Област Разград под карантина са поставени 714 лица, което е нов рекорд за брой карантинирани.

Заместник-директорът на РЗИ д-р Анатоли Стойнов уточни за Разград24/7, че и двете деца на болната от Бърдоква са с отрицателни проби в Националната лаборатория, положителна е нейната майка, която е на 62 години. Отрицателни са и пробите на сестрата на болната от Бърдоква, която е от Ясеновец.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *