Отново избори в Исперихско

В Исперихско отново ще има местни избори – става ясно от решение на Общинската избирателна комисия. Те обаче ще са само в едно от населените места в общината – в село Къпиновци.

Избраният за трети мандат кмет на населеното място Ариф Васви е изпратил заявление до ОИК да бъдат прекратени предсрочно пълномощията му и комисията се е съобразила с това негово желание, което предполага, че след насрочване от Президента в Къпиновци след няколко месеца отново ще има избори.

От решението на ОИК-Исперих не става ясна причината за оттеглянето на Ариф Васви, не е обявено и на сайта на Община Исперих, но Разград24/7 научи, че досегашният кмет на Къпиновци, който е и областен председател на Младежкото ДПС, ще е един от заместник-кметовете на Белгин Шукри. Ариф Васви е на 35 години, завършил е Шуменския университет, спортен педагог. Бил е два пъти републикански шампион по борба свободен стил, национален състезател, най-голямото му международно постижение е пето място на Европейско първенство за младежи.

Със спорта е свързан и другият заместник-кмет на Исперих. Аксел Кючюк е президент на шампиона в Областната футболна група клуб „Стара сила”-село Старо селище. Той е избран за общински съветник в настоящия мандат, но на 20 декември, когато е заседавала ОИК-Исперих, са прекратени и неговите пълномощия като местен парламентарист. На негово място е обявен за избран следващият в листата на ДПС Танер Закир.

 

One Reply to “Отново избори в Исперихско”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *