Отново избират най-красивите балкони и дворове

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев и председателят на Федерацията на жените Любка Стоянова обявиха началото на традиционния конкурс за цветни градини и балкони „Да на красотата“. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Това е 11-то издание на тази положителна инициатива, която стимулира съгражданите ни да покажат уменията си по аранжиране на домове и градини, насърчава ги да допринасят за красивия облик на града – заяви г-н Добрев на пресконференцията, на която бяха представени подробности по регламента на конкурса. Заместник-кметът Добрин Добрев благодари на партньорите на местната управа – Федерацията на жените – за доброто сътрудничество, поздрави и многобройните участници в инициативата, с която се подобрява физическата среда в общината.

Конкурсът ще е в разделите: най-добре зацветен двор, най-добре поддържан балкон, най-добре зацветен двор на фирма, най-добре зацветена лятна градина на търговски обекти от общественото хранене, най-добре зацветен двор в детска градина и училище и най-красив вход. Освен това в селата от община Разград, чиито кметове проявят желание населеното място да участва, също ще се връчат награди.

Заявки се приемат до края на юни на телефони: 0896799103 – Любка Стоянова; 084 618 186 – Диана Димитрова; 0898609383 – Цветанка Маринова; 0886325204 – Добринка Монева; 084 618 311 – Йълдъз Шеремед.

Комисията, чийто председател е заместник-кметът Добрин Добрев, ще обходи адресите в началото на юли, а повторно – в края на септември. През октомври ще бъдат определени победителите. По традиция те се обявяват на благотворителен концерт, организиран от Федерацията на жените за Деня на християнското семейство, заради пандемията през миналата година победителите обаче получиха наградите по домовете си. Любка Стоянова изрази надежда през тази есен пандемията да е отминала и отново да може да се организира концерт, на който най-добрите участници в цветната надпревара да получат призовете си – различни принадлежности за поддържане на градините и балконите си.

През миналата година в конкурса се включиха над 90 участника, а освен от Разград призьори имаше и от 8 села в общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *