Отново ГЕРБ ръководи Районната избирателна комисия, а секретарят е от ДПС

За четвърти път през последните 3 години, в които имаше общо пет кампании за избор на народни представители, председателят на Районната избирателна комисия е представител на ГЕРБ, а за пети път секретарят е от ДПС.

С Решение №3105-ЕП/НС днес ЦИК е назначила Районната избирателна комисия в 18-ти Разградски  избирателен район. Това стана след като в неделя на консултациите при Областния управител не бе постигнат консенсус за двата най-важни ръководни поста – председателския и секретарския.

За председател е назначена Невин Скендер, която е и председател на Общинската избирателна комисия, но е е била в предходните районни избирателни комисии. Тя е юрист, работи в Областна администрация. Номинацията й бе от ГЕРБ.

Секретар на РИК е Юмгюл Ахмедова, номинирана от ДПС. Тя бе секретар на РИК за парламентарните избори през 2023 г.

За заместник-председатели са назначени: Жоро Чобанов от ПП-ДП, Албена Тодорова-Йорданова от „Възраждане”, Савина Миткова от БСП за България и Диана Кирилова от ИТН. С изключение на Кирилова всички имат солиден опит в изборната администрация.

За членове на РИК са назначени: Орхан Бедиханов, Виктор Викторов и Павлина Кившанова от ГЕРБ, Мариела Томова и Йордан Маринов от ПП-ДБ, Айджин Азис от ДПС и Мартин Георгиев от „Възраждане”. От тях в избирателни комисии са работили Викторов, Кившанова и Томова.

Според решението на ЦИК Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 20 април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *