Отново баскетболни успехи за Вълците – и 12-годишните момичета на републикански финали

Момичетата до 12 години на СКБ „Вълци-Разград“ пишат история – в първия ден на квалификационния турнир в град Варна с две победи те вече се класираха за финалите. Това съобщават от управата на най-младия спортен клуб в Разград.

Само седмица след като същото постигнаха момчетата до 12 години, днес състезателките на СКБ „Вълци-Разград“ отново показаха по категоричен начин, че вече са твърд фаворит в зона Добруджа. В първия мач за деня те надвиха връстничките си от силната школа на Светкавица Търговище в много оспорвана битка, която завърши 50:44. Във втория мач момичетата се изправиха срещу Черноморец Бургас, които категорично надвиха с 77:38.

„Те вече са сред най-добрите – подобно постижение не се е случвало в историята на дамския баскетбол в Разград в тази възраст и за нас е гордост да напишем заедно историята. Момичетата са уникални с огромната си любов към баскетбола, с желанието за игра (те са всеки ден в залата) и най-вече с характерите си, които ги водят към победата! Поздравяваме всички, благодарим на родителите за доверието и подкрепата, на Лудогорско пиле, които не спряха да вярват, че успехът е възможен, както и на Община Разград. Ето един прекрасен случай да покажем, че с общи усилия, нещата могат да се случат.“, сподели развълнуваният треньор Пенко Велчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *