Отменят Капанския събор в Гецово и Панаира на киселото мляко

Три от масовите събития от Културния календар на Община Разград за месец Юли се отменят поради усложненията от извънредната епидемична обстановка в страната. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Организацията им бе в напреднала фаза, две от мащабните културни събития – Капанският събор в Гецово и Панаирът на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти – са сред емблемите на Община Разград и местната управа планираше да ги проведе в целия им блясък. Имаше потвърждения и от известни изпълнители и състави. Провеждането на двете събития обаче може да подложи на риск здравето на участниците и гостите, затова на заседание на Областния кризисен щаб за борба с Коронвируса, чийто председател е Областният управител Гюнай Хюсмен, бе взето решение да се отменят с оглед безопасността на всички участници.

В четвъртък, 16 юли, няма да се проведе и второто издание на стартиралата преди седмица лятна инициатива на Община Разград „Танцувай с нас“.

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев се извинява на всички жители на общината, които очакваха с нетърпение любимите си празници, но ги уверява, че след отминаването на пандемията с Коронавируса Община Разград ще реализира намеренията си за наситена и интересна културна програма, за която всички сме зажаднели.

Дотогава се пазете и бъдете здрави – завършва изявлението на Кмета Денчо Бояджиев, което може да видите ТУК.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *