Отличия за ППМГ от национална олимпиада: първо и трето място по информационни технологии

Ученици на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“-Разград заеха първо и трето място в Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ) 2020 – съобщават от ръководството на учебното заведение.

Тя се проведе онлайн на 27 юни 2020 г. В комисиите бяха преподаватели от престижния Факултет по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“. Учениците Павел Дамянов 10а, Денис Билял 10а, Петър Петров 10а и Недялко Димитров 11б работиха от компютърен кабинет К2 в Математическата гимназия. Те се състезават във възрастова група 9 – 12 клас, но в различни направления.

Компютърната игра Black Hole (Черна дупка) на Павел Дамянов и Денис Билял спечели първо място сред конкуренцията на 20-те най-добри проекта от цялата страна, допуснати до националната олимпиада  в направление „Мултимедийни приложения“. В същото направление на трето място бе класиран съученикът им от 10а клас Петър Петров с приложението „Съкровищата на Абритус“. 11-класника Недялко Димитров зае 13-то място в категорията „Интернет приложения“.

Освен представянето на проектите си, те трябваше да издържат и 60-минутен много тежък тест от всички сфери на информационните технологии, а след това бе защитата на проектите. В индивидуалното си класиране (сумирано от теста и проекта) на 15-то място е Петър Петров с оценка 5.75, Павел е на 19-то място, също с 5.75, а Денис е на 23-то място с оценка 5.50.

Инж. Надя Добрева, научният ръководител на четиримата, е техен преподавател по информатика. Тя вече четвърта поредна година класира ученици на Националния кръг на олимпиадата по информационни технологии. Всяка година е бил класиран по един проект, тази година се класираха 3 проекта, изработени от 4-има ученици.

Преподавателят по информационни технологии на четиримата е инж. Ирина Минкова. Тя бе представител на националната комисия за олимпиадата в Разград, като отговорник на зала.

 

 2,691 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *