Откриха 151 нарушения при проверки на рейсове и ТИР-ове

Пътна полиция

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“ се проведе на територията на ОДМВР-Разград от 10 до 17 февруари. В хода на проверките контролните органи ще следиха за спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с ADR, разпоредбите на ЗДвП и КЗ.

По време на организираната от ROADPOL полицейска операция са проверени 176 ТИР-а, от които 167 с българска регистрация, 6 с регистрация в ЕС и 3 с регистрация в държави извън ЕС. Проверени са и 59 автобуса. Установените нарушения за скорост са общо 86, а за неизползване на обезопасителни колани – 18.

В хода на контролната дейност при товарните автомобили са констатирани 3 случая на тахографски нарушения и един, в който са превишени установените часове за шофиране. 10 водачи са били с нередовни документи.

Общият брой засечени нарушения са 151. Връчени са 11 електронни фиша.

От 17 до 28 февруари ще се проведе специализирана полицейска операция за проверки на превозни средства, използващи уредби, позволяващи работата на двигателя с втечнен нефтен газ или сгъстен природен газ.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *