Откриха международна научна конференция в Разград

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на откриването на научна конференция „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II“. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Форумът се провежда днес и утре в хотел „Лес” в Разград и се организира от Филиал Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“, Съюз на учените в България – клон Разград, Регионален академичен център на БАН  Разград,  ЕИЦ-Европа Директно-Велико Търново, Ротари клуб – Разград, Дом на науката и техниката Разград и се провежда под патронажа на кмета на Община Разград. Участници в конференцията са професори, доценти и научни работници от университети в страната. В работата на форума ще вземат участие и представители на научни организации от Румъния, Украйна, Македония, Русия, Хърватска и др., които работят по общи проекти с преподавателите от Филиала в Разград. В заседанията на конференцията  ще се включат и представители на почти всички фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите  и хранителни технологии.

Г-н Хюсмен приветства участниците в научната конференция, като им пожела да имат възможност да се запознаят с туристическите забележителности на Лудогорието и да останат с добри впечатления от посещението си тук. Той поздрави и ръководството на Филиал Разград на Русенския университет и пожела успешна работа на участниците и организаторите.

Участниците в конференцията бяха приветствани и от Галина Георгиева – временно изпълняваща длъжността кмет на Община Разград,  Надежда Радославова – председател на Общински съвет – Разград, директора на Филиал Разград на РУ“Ангел Кънчев“ проф.д.н. Станка Дамянова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *