Откриха и обновената детска градина “Шестте ястребинчета”

Осмият поред обект от проекта за обновяване на образователната инфраструктура в Разград бе открит днес – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Лентата прерязаха Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и директорът на детска градина “Шестте ястребинчета“ Петя Станева. Гости на събитието бяха още: заместник-кметът Мирослав Грънчаров, заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, общински съветници, родители.

Градоначалникът пожела на педагозите в една от най-големите детски градини в Разград, в която учат 156 деца, да продължават вече в по-добра обстановка да вдигат нивото на развитие на творческите и личните способности на малчуганите, а на децата пожела да усвояват с желание знанията и уменията, които им преподават, но и да се радват на щастливо детство сред уютната обстановка от съоръжения за игра в градината. Г-н Бояджиев увери и персонала на детското заведение и родителите, че допълнителните неща, които трябва да се довършат след ремонта, са ангажимент на общинската администрация, който ще бъде изпълнен.

Директорът на градината Петя Станева сподели, че подобряването на средата за обучение е отдавнашна мечта на педагозите и те се радват, че тя се сбъдна с реализация на проекта „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“.

Отец Дмитрий Терзи отслужи водосвет за здраве и благоденствие на работещите и учещите в градината, а талантливите деца от четвърта подготвителна група „Калинки“ представиха кратка програма от родолюбиви песни и стихове.

Изпълнител на ремонтните дейности в градината е ДЗЗД „Детски градини 18“, гр. Русе,  по сключен договор за инженеринг с обща стойност за изпълнение на проектиране, строителство и авторски надзор 655 822 лв. без ДДС. В детска градина „Шестте ястребинчета“ е извършена подмяна на неподменена дограма с нова петкамерна PVC дограма с двоен стъклопакет. Монтирана е топлоизолационна система по външните стени и на покрива на сградата, който е и хидроизолиран. За осигуряване на достъпна архитектурна среда за хората с увреждания е изпълнена стоманобетонова рампа с тактилни ивици. Възстановени са пропадания в санитарен възел на партерния етаж, където са подменени вътрешната водопроводна и канализационна инсталации. В двора на градината са изградени 7 бр. площадки за игра, оборудвани с нови съоръжения.

За контрола по изпълнението на СМР и за съответствието им с одобрените инвестиционни проекти бе упражнен строителен надзор от ДЗЗД „ЕЕ – Хасково – 2016”, гр. София.

За създаване на по-удобна и приветлива среда, в допълнение на строителните дейности, в градината е извършена доставка на оборудване и обзавеждане – легла, шкафове, съдомиялни.

Общата стойност на проекта, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., е 9 897 137,19 лв.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *