Откраднатите пътни знаци станали ограда в имота на баща и син-рецидивисти в Стражец

Криминално проявени баща и син от село Стражец са задържани за кражбата на пътни знаци в Северната индустриална зона на Разград. Съпричастността им към извършеното престъпление е установена след бързи оперативно-издирвателни действия, предприети на 10 и 11 март, непосредствено след входирането на сигнала от АПИ в ОДМВР-Разград. Това съобщават от пресцентъра на полицията.

Според получената информация липсата на пътните знаци е установена около 7.00 часа на 5 март при обход на път III-4904 в участъка между завод „Амилум” и бившата база „Агро Гос”. Изрязани и задигнати били 10 стоманени стълба с монтирани върху тях 18 пътни знаци.

В хода на образуваното досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.4 от НК са разкрити извършителите на криминалното деяние. Двамата мъже използвали откраднатите тръби за направата на ограда в имота им в село Стражец. След като случилото се доби широк обществен отзвук, те започнали да развалят оградата с цел да укрият инкриминираните вещи. Макар намирането им да бе затруднено от снежната покривка в региона, криминалистите успяха да стигнат до извършителите за по-малко от 24 часа.

59-годишният баща има 13 криминалистични регистрации за кражби и хулиганства, а 34–годишният му син е с 5 прояви за кражби, телесни повреди и отвличане. В момента се намира в изпитателен срок на постановена присъда за последното си криминално деяние. Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми за крупната кражба, с която са нанесени щети за близо 5 000 лв на държавата.

 

 2,505 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *