Отбор „Орлите“ победи в куиз-състезание, организирано от разградските цесекари с подкрепата на Областния управител и куизмастър Атанас Мичев

Директорът на дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“ в Областна администрация Разград Светлин Симеонов връчи вчера от името на Областния управител на област Разград Гюнай Хюсмен награди на изявени участници в проведеното в пицария „Болярки”, град Разград куиз-състезание. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Състезанието бе организирано от Клуб на привържениците на ЦСКА в град Разград – „Ред легион” с подкрепата на Областния управител на област Разград и куизмастър Атанас Мичев.

Сред наградените са архитект Емил Проданов, математикът и шахматист Иво Владимиров, секретарят на Народно читалище „Развитие 1869“ – гр. Разград Любомир Илиев, историкът Христо Колев и студентът Петър Петров.

Куиз-състезанията са отборна мисловна игра, изискваща отлични енциклопедични познания и бързина на мисълта от участниците в тях.

В деветото издание на вече традиционното състезание, провеждащо се с любезното домакинство на пицария „Болярки“ в град Разград и даващо поле за изява на интелигентни и любознателни личности в област Разград, взеха участие взеха 9 отбора с над 60 състезателя.

Въпросите, подготвени от „Ред легион”, бяха структурирани в четири кръга: „Литература и кино”, „История и география”, „Физика и химия” и
„Спорт и музика”. Включени бяха и два уникални въпроса с повишена трудност.

Водещ на събитието беше Симеон Изворов от „Ред легион”.

Победител в деветото издание на куиз-състезанието стана отбор „Орлите” с 33 точки. Два тима с по 28 точки си поделиха второ място – „Абритус” и „Совите”. Третото място зае отбор „Приятели” с 22 точки. Останалите пет отбора се класираха по следния начин: четвърто място – „Предизвикателство” – 18 точки, пето място – „Бутарен” – 15 точки, шесто място – „Бели Лом” и „Азис Бенд” – с по 14 точки и седмо място – „Калигула” – 7 точки.

Куизмастър Атанас Мичев, който има голям принос за популяризиране на играта в град Разград, връчи награда на един от най-редовните и изявени участници в куиз-състезанията – историкът Иво Стоянов.

Областният управител пожелава успех на организаторите и на участниците в интересната инициатива, привличаща все повече участници от област Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *