Отборите на „Вълци-Разград“ се завърнаха без победа, с ценен опит и много впечатления

В събота и неделя се играха квалификациите за финали в държавните първенства за момичета и момчета до 12 години, които за пръв път се излъчваха на живо онлайн – съобщават от Спортен клуб по баскетбол “Вълци-Разград”.

Малките вълци играха едновременно в Самоков (момичета) и Ботевград (момчета) и като дебютно, участието им бе изпълнено с емоции, много хъс и желание за победа. Въпреки трудностите на терена срещу по-опитните и с година по-големи опоненти, и двата отбора изпълниха максимално заложеното в подготовката. Целта на участието беше трупане на опит, наблюдение над много силни школи, с които искаме да се мерим занапред, и съответно вдигане на нивото – допълват от клуба.

Малко не достигнало на момичетата да се класират, като в две от срещите загубили с по 3 точки – срещу ОСК „Яворов“ отстъпиха с 27:30, срещу „Пирин“ – с 29:32. В третата загубиха от отбора на „Рилски спортист“ с 14:46.

В мачовете при момчетата се наблюдавала страхотна отборна игра, но решаващ се оказал опитът. Те отстъпили на Рилски спортист с 27:69, на Балкан – 27:84 и на Академик с 44:80 точки. Въпреки чисто точковата разлика в резултата обаче, момчетата по нищо не отстъпвали в защита, като показател за това е, че успели да „вземат“ по една четвърт на Балкан, Рилски и Академик – все елитни школи с многогодишна история и отлична селекция.

Треньорите поздравяват състезателите си за огромните усилия в подготовката и състезанията, както и благодарят за подкрепата на родителите и всички дарители, без които участието в състезанието нямаше да е възможно. „Подкрепата на „Лудогорско пиле“ за нас е възможност да работим качествено, да създаваме възможности за децата, да подобряваме средата, в която всички ние искаме да живеем по-добре. И занапред планираме разнообразни инициативи, които да обогатяват децата и да се забавляваме заедно както спортувайки, така и научавайки различни интересни неща. Така че каним всички желаещи да се включат в глутницата“ – заявяват от клуба.

Предстоят квалификациите и за момичета до 14 години, които се готвят също за много силен турнир в Бургас на 7 и 8 август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *