Остават в ареста тримата варненци, изградили съвременна наркооранжерия в Свещари

34-годишният Благой П., 26-годишният Златомир П. и 22-годишната Мария К. от петък късно вечерта са в ареста с определения на Районния съд в Исперих, който уважи исканията на Териториалното отделение към Районната прокуратура в Разград за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Тримата са били привлечени към наказателна отговорност за държане без надлежно разрешително на 10,8 кг марихуана на стойност близо 65 000 лева, както и за засяването и отглеждането на растения от рода на конопа, като обвиняемите са действали в съучастие.

Те успели да изградят в бивша сграда на АПК в разградското село Свещари  съвременната наркооранжерия, която е била разкрита от служители на ОД на МВР в Разград. По време на претърсването на помещенията служителите на реда намерили и иззели саксии със 753  растения от рода на конопа в различен стадий на развитие. Оранжерията била оборудвана с датчици за контрол на влагата, вентилатори, специално осветление и поливна система. Открити са и препарати за наторяване и растителна защита, както и голямо количество суха маса, готова за продажба.

Помещенията са били наети от 52-годишна жена от Варна, която е разпитана пред съдия от Исперихския районен съд.

Извършени са пет претърсвания на различни адреси, като четири от тях са във Варна, тъй като Благой П. и Златомир П. са варненци. Съучастничката им Мария К. е от варненското село Разделна.

Определенията на Исперихския районен съд, с който е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на тримата обвиняеми подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *