Остават в ареста двамата братя-наркопласьори

Разградският окръжен съд уважи днес искането на Окръжната прокуратура в Разград и задържа под стража братята Юлиян и Сергей М. – съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.
Те са привлечени като обвиняеми за придобиване, държане с цел разпространение и разпространение на наркотични вещества и до произнасянето на съда Окръжната прокуратура в Разград с постановление ги задържа за срок до 72 часа.
При претърсване в автомобила и в дома на Сергей са намерени и иззети 65,50 грама чай за пушене. 41-годишният мъж бил спрян за проверка от полицията, след като се връщал в Разград от друг град, откъдето се снабдявал с наркотичните вещества.
При претърсване в стопански постройки, където живеел брат му – 31-годишният Юлиян, полицията намерила и иззела близо 31 грама чай за пушене и над 8000 лева.
Досъдебното производство срещу братята наркоразпространители е образувано още през април. Установено е, че всеки от тях работел сам за себе си, но и двамата разпространявали чай за пушене.
Сергей и Юлиян М. са осъждани многократно. Определението на Разградския окръжен съд, с което е определена най-тежката мярка за процесуална принуда на двамата обвиняеми, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *