Осмокласник падна от трети етаж в училище, в болницата е

Линейка

Осмокласник от Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“-Разград е паднал днес от трети етаж в сградата на учебното заведение. Момчето е в разградската болница с фрактури на двата крака.

Началникът на Регионалното  управление на образованието Ангел Петков потвърди и допълни информацията на Разград24/7 за инцидента.

Той е станал в междучасие между третия и четвъртия час в гимназията – около 10,45 ч. Момчето решило да се качи на покрива на училищната сграда, за да свали от там футболни топки, които при игра оставали там. Преминало е през връзката между двете училища, които се намират в сградата – ПГХТБТ и ОУ“Ив.С.Тургенев“. Връзката се намира на 4 етаж, тя не е официален вход, но заради противопожарни изисквания стои отворена. Осмокласникът се покатерва и отваря прозорец на повече от 3 метра височина, излиза на покрива, но топките се оказват на по-ниско ниво. Скача там от покрива и пуска топките на земята, тъй като връщането по същия път се оказва трудно, опитва друга възможност – през прозореца на най-близката класна стая, която е на основното училище. При този опит губи равновесие и пада на земята от височината на трети етаж. Веднага е извикана линейка, откаран е в болницата, уведомени са родителите. Според първоначалните данни е със счупвания и на двата крака, но предстоят още медицински изследвания. Със съучениците му и децата, които са присъствали на инцидента, са водени разговори за преодоляване на психологическия стрес вследствие на инцидента.

Директорът Стойчо Стоев е уведомил с доклад Регионалното управление на образованието, а оттам са изпратили информация в Министерството на образованието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *