Осенец отбеляза 146 години от Освобождението си

Кметът на Община Разград Добрин Добрев и заместник-кметът Зорница Евгениева бяха гости на тържество, с което село Осенец отбеляза 146 години от Освобождението си от османско владичество. Това съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Честването бе отбелязано пред паметника на Загиналите за свободата на България.

То започна с приветствие от кмета на селото Пламен Павлов. Ученици от ОУ”Д-р Петър Берон”-Осенец представиха литературно-музикално програма с родолюбиви песни и стихове. Те припомниха и моменти от историческите събития около освобождаването на селото през 1878 г., призоваха и да се почита паметта на тримата участници в Освободителната война, които са родом от Осенец. В програмата участваха и други деца от селото, както и женската певческа група към НЧ”Съгласие 1891”-Осенец.

Част от програмата бе и посрещането на участниците в туристическия поход от Балкански до Осенец, организиран от Туристическо дружество „Буйна гора” и посветен на Деня на Разград.

Минута мълчание предшестваше поднасянето на цветя пред достолепния паметник от: Кмета на Община Разград Добрин Добрев и заместник-кмета Зорница Евгениева, кмета на Осенец Пламен Павлов, представители на училището и читалището, ТД”Буйна гора”, множество местни жители.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *