Осем пожара през уикенда: горяха овошки, кола, сено и стърнища, пламна и тото пункт

Осем пожара са гасили огнеборците от Разградско през почивните дни – става ясно от информационния бюлетин на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

5 декара от овощна градина с млади насаждения са унищожени в землището на Ясеновец при пожар в 13,41 ч. на 31 юли. Огънят горял и в сухи треви и стърнище в района.

В същия ден е получено съобщение и за пожар в тото пункт в Разград. В 16,14 ч. огънят унищожил ел.инсталацията на климатик в тото пункт.

В 19,50 ч. пък пламнал захранващ ел.кабел на козлови кран в Самуил, унищожени са 30 метра кабел.

В 20,04 ч. пламнали възникнал пожар в бали сено в Цар Калоян. Огънят унищожил 100 бали сено.

Отново в Цар Калоян е първият пожар за следващия ден и първи за месец август. Той е възникнал в 7,50 ч. в отпадъци, няма нанесели щети.

В 19,50 ч. е станал друг пожар без нанесени щети, той е в стърнище в землището на Ясеновец.

В 23,21 ч. пък е изгорял автомобил в Разград. Колата – „Опел Зафира“ – е била собственост на 62-годишна жена от Разград. Причините и щетите са в процес на изясняване, образувано е досъдебно производство – допълват от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Огнеборците са оказвали техническа помощ и след силния дъжд от събота вечер в Лудогорието. Отстранявали паднало дърво на пътя Разград – Кубрат до село Каменово, на пътя Русе – Варна – до Осенец, до пътя за местността „Пчелина“, на шосето между селата Сейдол и Островче. Помогнали са и за отстраняване на опасна ламарина от жилищен блок в Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *