Осем пожара за три дни

Осем пожара са гасили огнеборците от Разградско през последните три дни, реагирали са и на още три сигнала – става ясно от информационната справка на РД“Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград.

Щети са нанесени при два от пожарите. Единият е инцидентът във фирмена база до Опитното поле в Разград, за който съобщихме в петък. Оказа се, че в петък, 16 юли, в 7,31 ч. на бул. „Априлско въстание“31 огънят е тръгнал от товарен автомобил „Мерцедес Актрус“. В пламъците са унищожени три товарни автомобила, документи, регистрационни табели, 168 броя пластмасови касети и 20 броя дървени палети. Не се уточнява причината за пожара.

Другият пожар с нанесели материални щети е станал в Брестовене. Там е пламнала стопанска постройка на ул. „Хаджи Димитър“. Огънят унищожил 50 кв.м. покривна конструкция и 4 броя дограма.

В петък е имало и пожари в сухи треви на ул. „Антон Страшимиров“ в Беловец и сухи треви в землището на Голям Поровец, в събота са пламнали сухи треви в землището на село Градина, възникнал е и пожар от газова бутилка в апартамент на четвърти етаж в блок 4 на жк „Васил Априлов“ в Исперих, а в неделя  са горели отпадъци в землището на Тодорово и сухи треви край Цар Калоян.

В събота огнеборците са помагали за отстраняване на опасни предмети от покрив на блок 3 в жк „Орел“, оказали са и техническа помощ при отваряне на апартамент на ул. „Венелин“44 в Разград, а в неделя са реагирали на сигнал за възникнало ПТП между два леки автомобила „Опел Вектра“ и „Сузуки Витара“ на пътя Лъвино – Къпиновци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *