Осем деца от Разградско – с награди от конкурс за Мадарския конник

Осем деца от Разградско са сред наградените в XV-тото издание на Националния конкурс “Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България” в Шумен.

Конкурсът се организира от ЦПЛР Обединен детски комплекс „Атанас Стоянов”-Шумен, Община Шумен, Националния дворец на децата и Министерството на образованието и науката. Целта на конкурса е да се даде възможност на учениците чрез личното си творчество да изразят отношението си към историческата памет, да демонстрират как миналото и настоящето провокират въображение, принадлежност и идентичност. Конкурсът се провежда в няколко раздела.

В раздел „Презентация” две от първите места са за момичета от Разград. При най-малките – 7-11 години – победител е Божидара Терзиева – четвъртокласничка от СУ”Христо Ботев”-Разград. При най-големите 16-19 години първото място е за деветокласничката от ППМГ”Акад. „Никола Обрешков” Надежда Тодорова. В тази възрастова група на трето място е връстничката й от същото училище Атче Чакърова, а поощрителната също е за момиче на същата възраст и от същото училище – Дарена Петкова. Във втора възрастова група 12-15 години, осмокласниците от ППМГ Деница Петрова и Денис Егемен са съответно с трета и поощрителна награда.

В раздел „Компютърна рисунка” има една награда, потеглила за Разград. На трето място в първа възрастова група 7-11 години е четвъртокласничката Райна Искренова Николова от Школа по дигитално изкуство към ЦПЛР – Център за работа с деца с ръководител Ангелина Рахова.

В раздел „Литература” във втора възрастова група в област „Проза” във втора възрастова група Едже Юмер от ОУ”Васил Априлов” е на трето място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *