Осемгодишна художничка от Разград с награда от конкурса „С очите си видях бедата”

Осемгодишна художничка от Разград е класирана на трето място в Международния конкурс „С очите си видях бедата” в категорията за възпитаници на школи по изобразителни изкуства.

Тази година до финалния етап на конкурса достигнаха близо 300 творби на деца от цялата страна. Традиционно конкурсът е посветен на 5 декември, Международен ден на доброволеца.

И тази година оценяването на рисунките бе извършено в три категории, всяка от които в три възрастови групи. Журито, съставено от представители на Националния дворец на децата, Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” – София и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, оцени творбите на младите художници.

Сред наградените 27 рисунки се нареди и творбата на Евсун Юкселова, възпитаник на Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ЦРД-Разград.

Предстои победителите да получат своите награди, изпратени по куриер.

Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата” се провежда за първи път през 2002 г. Четири години по-късно проявата прераства в международна и се реализира под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа. Конкурсът, обявен за добра практика, реализирана от страната ни, се организира от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *