Онлайн тържество на буквите в ОУ“Ив.С.Тургенев“

Дистанционното обучение прави по-изобретателни и ангажирани към образователната система не само учителите и учениците, но и родителите. Доказателството идва от ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград.

Както всички знаем, когато първолаците научат всички букви от азбуката, госпожите подготвят тържество на буквите и малчуганите показват на родителите си наученото. Понеже сега уроците се преподават по интернет, и тържеството в 1“а“ клас на ОУ“Ив.С.Тургенев“ се проведе в световната мрежа. Идеята хрумнала на родителите на първолаците, те решили да направят приятна изненада на класната ръководителка Минка Петрова и учителката от следобедната занималня на децата Огняна Станева, като заснемат видеотържество под надслов „Ние вече сме грамотни“. Разпределили буквите между 22-те деца, някои имат по 2-3 буквички и всяко научило стихче за думичка, започваща със съответната буква. Всяко от децата е заснето в домашна обстановка и държи в ръка и лист с буквата, за която рецитира стихче, пъстро оцветена.

Клипът е монтиран от една от майките и изпратен на двете учителки, за които това е било много вълнуващо събитие и доказателство, че децата са усвоили учебния материал, макар и преподаден по нетрадиционен досега начин.

Разград24/7 благодари на родителите на децата от 1“а“ клас в ОУ“Ив.С.Тургенев“, че споделиха с нас и нашите читатели радостта си, че техните деца са вече грамотни.

Вижте клипа „Ние вече сме грамотни“, в главните роли – децата от 1“а“ клас в ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград.

One Reply to “Онлайн тържество на буквите в ОУ“Ив.С.Тургенев“”

  1. Браво на всички деца и родители. Голямо браво и на учителите. Въпреки трудностите те успяват да спасят положението..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *